Sokolský silák

28.12.2010 09:52


Dne 28.12.2010 se v sokolovně v Lomničce konal již tradičně Sokolský silák.
Soutěž se skládala z pěti disciplín-bench (muži 70% váhy, ženy 50% váhy), šplh na laně, přednosy, hrazda a kliky na bradlech (jen muži). V kategorii muži soutěžilo 11 borců a do kat. žen se přihlásilo 5 odvážnic.
Hned zpočátku bylo zřejmé, že o celkovým vítezi se bude rozhodovat mezi zkušeným J.Hejlem z Tišnov Bikers, který se již 10 let pravidelně zúčastňuje Ocelového muže a dravým mládím M. Voborným ze Křoví, který již čtvrtým rokem na sebe upozorňuje kvalitními výkony na nejrůznějších silově vytrvaleckých soutěžích.
Po výborném výkonu v benchu a na hrazdě se průběžného vedení ujal J.Hejl. Ale když M.Voborný kontroval ve šplhu (čas 4,27) bylo zřejmé, že o celkovém vítězi rozhodne až poslední disciplína: kliky na bradlech.
I přes nemalou psychologickou nevýhodu J.Hejla, kdy klikovat na bradlech začínal před M.Voborným, který tak věděl kolik musí kliků udělat, aby zvítězil, se podařilo J.Hejlovi vítězství uhájit.
O vítězi nakonec rozhodla momentálně lepší forma J.Hejla, který v průběhu celé soutěže podával nejstabilnější výkony a vítězství mu právem náleží. Všichni účastníci, soutěžící, pořadatelé i diváci byli svědky napínavého dramatu mezi dravým mládím na straně M.Voborného a zkušeností J.Hejla na straně druhé. Na třetím místě se umístil domácí borec - Pavel Hrabec
Mezi ženami zvítězila domácí Tereza Součková před svojí mladší sestrou Veronikou. Na třetím místě mezi ženami se umístila K.Synková.

 

Pavel Váňa ml.