OM Bartošovice 24.8.2013

26.08.2013 12:00

Na poslední závod sezony jsme se vydali společně již v pátek odpoledne a to především kvůli časové vzdálenosti malebné vesničky Bartošovice (nedaleko Ostravy). V pátek odpoledně jsme sbalili všechny potřebné (i méně potřebné) věci a po naskládání se do vozidla úspěšně vyrazili směr Bartošovice. Během cesty jsme neustále spekulovali nad tím, zda dáme zastávku u McDonalds…nakones jsme odolali a "mekáče" vynechali.

Po příjezdu do Bartošovic jsme se ubytovali na zámku v centru vesničky – tento zámeček je již náš starý dobrý kamarád a strávili jsme v něm spoustu nocí a taky byl centrem spousty večírků. V letošním roce jsme si připlatili za lepší pokoje, takže jsme měli toalety a sprchy hned na pokoji. Pokojím jsme měli menší útulný pro tři tak akorát a když jsme do něj vtěsnali ještě naše tří závodní speciály, tak už tam nebylo k hnutí.

Sobotní ráno nás přivítalo krásným počasím. Na prezentaci jsme dorazili tak akorát, nafasovali startovní čísla, provedli nezbytné rozvičení našich těl a po vyslechnutí pokynů hlavního organizátora Martina Svobody jsme se pustili do závodu. Z tišnováků přijeli hájit barvy Tišnov Bikers Jaromír Hejl, Michal Hubáček a Karel Souček. Disciplíny probíhaly v klasickém pořadí – naštěstí se neopakoval pokus přehození pořadí disciplín sed-leh a běhu (klasické uspořádání je Bench, Shyby, Sed-Leh, Běh a závěrečné kolo, v roce 2012 bylo pořadí v Bartošovích takto: běh a pak až se-leh a závěrečné kol). Celý závod v Bartošovicích probíhá venku a díky letošnímu krásnému počasí to bylo vskutku velmi příjemné. Během dne měli svůj vlastní mini-závod také děti – tzv. oceláček. V celkovém pořadí jsme se na závodě v Bartošovicích umístili:

6. místo Jaromír Hejl

13. místo Michal Hubáček

31. místo Karel Souček

Na závodě v Bratošovicích probíhalo slavnostní vyhlášení pořadí Karlosova poháru. V celkovém pořadí je zařazen každý závodník, který se účastnil alespoň tří závodů v sezóně. Celkovými vítězi se v roce 2013 stali – za ženy Václava Zodererová a v mužích Ondřej Ječný (fotografie níže). Z Tišnovský se nejlépe umístil a velmi gratulujeme ke skvělému výsledku Jaromír Hejl na celkovém 3.místě v mužích 22-34 let. Michal Hubáček pak obsadil konečné 5.místo. 

Po slavnostním vyhlášení výsledků jsme se zůčastnili menšího routu na zámku a s ostatními závodníky probrali dojmy ze závodu, zhodnotili uplynulou sezonu OM a popovídali si o všem možném i nemožném. Atmosféra závodů je vždy velmi přijemná, což je dáno především výbornými lidmi, kteří na závody jezdí, nicméně během stresu a soustředění během závodu není přiliš času na bližší seznámení se a proto byl tento večer opět velmi příjemným zakončením letošní sezony OM a rozloučení se s lidmi, které ve většíně případů potkáme zase až na závodě v roce 2014.

Závěrem chceme vyjádřit velké díky všem lidem, kteří se na organizování OM závodů podílejí. Víme, že to stojí spoustu usilí, času a také financí. Děkujeme. 

 

Již nyní se těšíme na sezonu 2014!

Tišnov Bikers.